30 June 2014

semoga aku kuat :'(

kalau ini perjalanan hidup aku, kalau ini takdir aku, aku terima . siapa aku hendak menolak takdir ? aku sebagai hambaNya aku kena redha. siapa aku nak menghukum orang ? semua dah tertulis . Ya allah, semoga aku terus kuat . :')


28 June 2014

Ramadhan Al-mubarak .

Assalamualaikum, Sabtu  yg mulia ini pengakhir syaaban, dengan rendah diri sy mohon maaf atas segala kelemahan, kekurangan, kesilapan dan kekhilafan Antara kira. Yang tersirat mahupun tersurat, yg sengaja mahupun tak sengaja, yg tersembunyi mahupun terang-terangan, yg berniat mahupun tak berniat. Segala gurauan hanyalah utk menghiburkan hati bukan menyakiti hati sesama sendiri. Semoga Allah mempermudahkan ibadat puasa kita tahun ini dan semoga ibadat kita mendapat pahala dan rahmat spt mana yg dijanjikanNya. Amin insyaAllah. Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak . "Wahai orang-orang yg beriman! Diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan atas orang sebelum kamu agar kamu bertaqwa"
 


kosong kosong yer ? 

26 June 2014

memories , kenangan ?

Alhamdulillah, puasa hampir tiba lagi beberapa hari sahaja bulan ramadhan akan muncul . teringat kisah aku setahun yang lalu .. lame bukan ? oh tidak lar selama mane yang korang fikirkan sebenarnye . bagi aku sekejap sgt setahun itu berlalu pergi .. kalau lar boleh diputarkan balik mase yg diberi aku akan hargai mase itu .. tapi itu lar lumrah kehidupan . lumrah manusia .bila dah takde baru nak hargai masa tu . aku masih ingat dari first puasa sehingga akhir puasa Allah menguji aku dengan ujian dan dugaan yg sangat berat . Sememangye Allah takkan menguji hambaNya diluar kemampuan . Alhamdulillah aku kuat ketika m'hadapi dugaan dan ujian yg diberi walaupun ketika itu aku rase jatuh dan sukar untuk bangun sendiri . Dengan pertolongan keluarga , kawan-ii aku tetap bangun dan berdiri . :) terima kasih semua . untuk tahun nie aku mohon semoga aku lebih matang untuk menghadapi dugaan dan ujianNye .. in syaa allah .. aaminn .


 walaupun kenangan itu pahit tapi tetap menjadi kenangan :')


**iklan sekejap 

okeyh nuffnang kat sebelah nieh aku baru buat , ak tgk kat blog nie http://amyliana86.blogspot.com/2013/02/tutorial-daftar-nuffnang-cara-nak.html .  terima kasih yer :) . sejujurnye ak taktau pon apa function churp-ii nieh .. ak tau bende tu kene click ... lepas tu ??? pernah jugak ak click churp-ii nie kat orang punye lpas ak click ak tgk mcam takde ap jer, ak terus click (x) sebelah kanan nieh . hehe sorry .sesiapa yg sudi explain silakan yer . terima kasih . :)

21 June 2014

jatuh TERsungkur

saat kite tersungkur, terjatuh siapa org pertama yg akan memahami kite ? hidup ini umpama roda . ade mase kite jatuh tersungkur dan ade mase kite b'hoorey-hoorey .. saat kite b'hoorey-hoorey itu larh kite alpa pada dunia .. alpa pada sekeliling kite smpai saat kite jatuh tersungkur baru kite sedar bahawa hidup ini berputar .. tipu lar kalau sesiapa tak pernah merasai saat dia terjatuh . saye sendiri pernah merasainye, dan di situ kite knal erti sahabat, kawan, keluarga, dan musuh . tapi jangan larh khuatir , jgn lar bimbang kerana semua yg jadi dah tertulis . :)
senyum lar saat kamu tersungkur, bangun lar saat kamu tersungkur ALLAH ade disampingmu .





20 June 2014

sepi - menyepi .


*kadangkala sepi itu indah*

kosong . kosong . kosong

ehh kosong ? ahaha . agak-agak korang perasan ker blog nie da kenape kosong plak haa ..
memang sengaje nak delete .. ak akan post benda-benda yg penting jer .. hee . okeyh baii ..