26 July 2014

memberi atau menerimaa ?



ehh duet rayee banyak nye .. waaaa 6 sampul dapat .. yeahhh .. ohh maaf nie bukan menerima tapi memberi .. *hampa* . sejak - ii dah bekerjaya nie dan lpas dpat pangkat makcik nie *tua nye* tangan kanan nie harus lar memberi untuk anak - ii . bukan anak aku tapi anak buahh .. anak aku lmbat lagi .. in syaa allah doakan ak kahwin cepat .. aamiin . *sempat lagi* . okeyh, cube teka berapa bilangan wang ringgit untuk 1 sampul  yg disediakan ? kalau dapat teka dapat ap ? *kau nak ap*  . dapat ................ dapat sampul nye saje .. hehee .. pilih lar mane 1 nak .. tapi sila pecah screen . :D okeyh lar itu jer nak bagitau kat korang buat mase nieh . ohh lupe ak ad jugak dpat duet rayoo .. big boss bagi tak sempat nak bagitau kat dunia sbb gmba tu takde kat pc . ad dlam phone .. gmba nie pon sbb ak post kat fesbukk . okeyh lar babaii selamat tengahari . assalamualaikum . :)

25 July 2014

selamat hari raye . kosong - ii ehh ?



assalamualaikum dan selamat petang .. dengan rase rendah diri aku zainiliza mohamad taslim ingin mengucapkan selamat hari raye maaf zahir dan batin kepada semua umat islam .. yg ondway balik kampung semoge selamat sampai ke destinasi . yg masih bekerja hari ini *macam aku* semoge bekerja dgn lebih gigih dan tekun . hikhik .. *wlaupun sebenar nye mlas gile da nak keje* .. mood aku ke lautttt skang nieh .. sbb esok aku still kene kerja smpai ahd .. huarggghh ! sebelum terlambat disini, aku ingin memohon maaf kepada rakan - ii blogger .. andainye diri ini ad melakukan kesilapan kcik mahupon besar harap dimaapkan . andainye diri ini ad melukakan, mengecewekan, mengecikkan dan segale me larh harap memaafkan dibulan yg mulia nie .. kot - ii aku ad terhutang korang ker bagitau yer .. *tapi rase mcam takde sbb ak baru lagi dlam dunia blog* . :) okeyh lar jumpe lagi lepas rayee .. babaii .. 

p/s : sorry untuk penggunaan *aku*

21 July 2014

nak singlet labuh

haiii .. assalamualaikum . maghrib-ii post entry kann ? mcam takde hari laen jer nak post .. yer dok ? bukan ap mase nieh tgh free .. sambil-ii nak tunggu buka puase kan .. al maklumlar buka puase kat tmpat keje jer so azan nnt teros ngapp jer .. mkanan pon da ad depan mate .. eh da mcam lari tajuk nieh . okeyh pendek jer entry ak .


** mane aku nak dapat singlet labuh paras peha macam nie ?? **
_mohon pencerahan_

19 July 2014

cuti rayee .

selamat pagi semuaa! *nada lebih kurang upin ipin . hee . assalamualaikum . lebih kurang dlam 7 8 hari nak raye . yeaahh ! hee . tapi kann tapiiii dpat cuti raye 3 hari jer . . alhamdulillah lar dpat jugak cuti kan .. cume tu lar hari ahad 27 ari bulan tu still kerja .. tak kesah pon lar sebenar nye sbb uma dgn tmpat keje mmg dekat sgt .. dlam 10mnit da smpai kalo naik moto or krete lar .. jlan kaki amek mase stgh jam jugak .. hee .. kampung ?? dekat jer kuala selangor, batang berjuntai .. sape tahu ?? pgi raye tu baru balik .. arwah nenek pon da takde .. so mmg jarang sgt lar dtg sane .. raye pon balek harii .. kiteorg berkumpul kat sini jer bukit beruntung . raye ke'4 dah kene keje .. okeyh lar adik beradik yg lain pon da blek uma mertua masing-ii .. ak ad bakal mertua jer . itu pon taktau lar sempat beraye ker tak .. jauhh negeri sembilan kat palong tuu .. takde org nak bwak .. cuti pon kedekut sgt haa .. hee .. okeyh lar malas nak membebel pepanjang .. nnt ak membebel lagi yer . babaii !

16 July 2014

kauu rase ?

ehh haii . yer kamu, kamu lar yg tgh bace entry nie haii assalamualaikum . sehad semua nye ? lame rasenye tak update blog . bile nak update blog nie kne amek mood yg sgt tenang dan cool baru lar entry tu sedap jer bile dibace kan . tanak lar update blog tgh mara-ii tgh takde mood nnt sume bnde pon tak jadi .. berapa hari da tak update blog nie bnyak ker bende nak dipost kann ?tak pon sebenar nye .. sebab tak tauu nak update pasal ap .. yg nie pon taktau nak update pasal ap .. yg korang tgh bace nie ak dok m'bebel bnde yg same jer dari atas kn ? perasan tak ? ker tak bace ? hee . sepatut nye lar kan kalau nk update blog nie aku kena ad notebook kat sebelah, siap-ii tulis ap yg nak update .. takde lar jadi m'bebel pnjang mcam nie kn mcam takde modal nak ckap . orang lain pon nyampah . okeyh, skang nie aku nak stop kat sini sbb aku pon naik menyampah dgn ap yg aku taip . salam ramadhan yg ke 18 hari .. ehh betol kan ? selamat berpuasa dan selamat hari raye yg bakal menjelma .

09 July 2014

selamat petang .

assalamulaikum, lame rase nye tak update blog . pejam celik dah ramadhan ker 11 .. alhamdulillah masih diberi peluang hidup diatas dunia nieh  . sebenar nye takde ap pon nak di update . cume ,mengisi mase lapang petang-ii nie sambil jenjalan blog orang .. sementara nak tggu nak ke bazar beli juadah untuk berbuka puase . ap agak-ii nye nak mkan ap hari nie yer ? dari pukul 5 suku tadi menaip tapi nie jer yg dpat .. nmpak tak kat situ, maknenye dy soh berhenti menaip .. hee . okeyh lar jumpe lagi .. :)

06 July 2014

happy sunday

dah seminggu kite berpuasa . yeahh alhamdulillah, sekejap jer mase tu berlalu kan ? kadang-kadang bile kite tunggu-ii mase tu lmbat sgt nak berlalu terutamanye mase nak tunggu punckad kan ?padahal lagi seminit jer pon tapi nak tunggu seminit tu rase lame sgt kan . sebab itu larh mase itu EMAS .



p/s : aku memang suke post pendek-ii, harap maklum . :)