25 August 2014

kau tahu kuat itu apa ?

assalamualaikum ! selamat pagi ..maaf lame tak tak update blog, lame tak menyinggah blog orang .. ad masalah yg perlu diselesaikan .. Allahuakbar ? Sesungguhnye Allah itu maha adil, Dia berikan apa yg kamu mahukan , Dia berikan ap yg terbaik .. Ya allah , berat sungguh aku nak lalui ujian Mu , Engkau beri larh aku kekuatan, kerna aku tahu Engkau dah aturkan kehidupan aku . kerna aku tahu aku kuat untuk hadapi ujianMu .. mungkin aku rase ini ujian yg terhebat bagi aku , tapi jangan lupa ada yg lagi hebat dari ujian yg aku hadapi .. Jangan larh kau menidakkan ap yg Allah aturkan , sedangkan Allah itu tahu apa mahumu .. Sedangkan Allah itu tahu apa yg terbaik untukmu . Percaya larh wahai ZAINILIZA *nama aku larh* ada yang lagi terbaik untuk kau .. jangan larh sesekali kau mempertikai ujianNya. ini ad sikit kata-ii semangat untuk aku .untuk korang jugak ! 

sesiapa yg sedang alami seperti aku, putus tunang, tunang tak jadi ker , kahwin tak jadi ker .. boleh lar share pngalaman korang kat bwah comment .. setidak-tidaknye beri larh kata-ii semangat untuk aku teros hidup .. :')




13 comments:

  1. banyakkan sabar.. ada rahmat disebalik ini...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #7. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/08/senarai-url-blog-7.html

    ReplyDelete
  2. Senyum. Ianya penawar yang baik :)

    ReplyDelete
  3. Salam, jemput join GA di bawah. Seriously hadiah dia semua superb2

    http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.com/2014/08/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html

    ReplyDelete
  4. Insyaallah. Allah swt tidak akan menurunkan sesuatu ujian/dugaan jika hambaNya tidak mampu memikulnya. Anda insan hebat! Kerana dipilih untuk menghadapi ujian tersebut. Bersyukurlah :)

    ReplyDelete
  5. dugaan besar ni..insyaAllah mungkin ad yg lbh baik menanti mu

    ReplyDelete
  6. your gallery is just very nice .graphics are very nice . your website it just super. best of luck . do come visit me some time. that goes to everybody who see this. WE.HOBBIESANDCRAFTS.NET. and please sign my guestbook at the bottom of my webpage to let me know you came to see me do send your very good friends ( thank you ) it good to meet new friends. love a beautiful thing.

    ReplyDelete
  7. assalam..ti ada tag awak dalam segmen

    http://natrah4ever.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
  8. Gabung yuk di Jejaring Sosial yang bisa menjadikan kita sebagai manusia produktif. Karena kita bisa:
    1. Membuat artikel & blog sendiri dengan mudah. Semuanya bisa terkumpul rapi dalam profil kita dan bisa mudah dibaca semua.
    2. Membuat toko Online kita sendiri karena ada Iklan baris yang bisa kita manfaatkan buat toko Online kita sendiri.
    3. Membuat acara" penting untuk dibagikan ke semua anggota
    4. Mengunggah lagu bagi kita yang ingin share lagu favorit kita, atau ingin menampilkan lagu kita sendiri.
    4. Mengunggah gambar dalam 1 folder, bisa untuk jualan kita, bisa untuk mengumpulkan foto kita, dll.
    5. Bisa mengumpulkan video kesukaan kita untuk dibagikan kepada orang lain.
    6. Update status dan profil juga tampilannya bagus.

    Yuk gabung sekarang juga di www.kumpool.com
    Kumpulkan komunitas Anda dalam Kumpool

    ReplyDelete
  9. InsyaAllah mungkin ade hikmah atas ape yg b'laku, gembira suka duka sentiasa berfikiran positif&jgn b'paling dr Nya

    ReplyDelete
  10. Letaklah harapanmu sepenuhnya kepada Allah, Kerana DIA tidaj akan sesekali mengecewakan hambaNya ..

    INGAT! setiap yang di ambil oleh Nya akan diganti dengan yang JAUH LEBIH BAIK dari itu kerana percaturan DIA amatlah tidak dapat diduga .. dengan syarat REDHA dengan ketentuanNYA ...

    Advise for myself too .. Take a good care ..

    ReplyDelete
  11. Salam.. ala dik jgn sedih2.. masa ni mungkin terasa sunyi sedikit. Nanti lama2 insyaallah semua kembali pudar sebab ada yg lebih baik akan muncul... nak share story dan pengalaman pasal diri sendiri utk naikkan semangat adik memang tak cukup ruang. Adik kena sedikan tisu nak lap ayor mata dengar kisah akak plak nanti. Hari adik dah semakin cerah nanti dengar kisah akak kembali mendung plak. Hehe.. ok la chill ye dik.. Lalui hidup seperti biasa. Allah swt tak akan biarkan hambanya sentiasa dirundung mendung. Akan ada matahari yg muncul sebentar lagi... insyaallah.

    ReplyDelete