16 November 2014

redha itu pasrah

assalamualaikum . 

rase nye entry aku nie semua yg pasal sedeh-ii jer kan ? lagu pon konon-ii feel . mmg buad blog nie untuk sedeh-ii ker mcam mane kan ? hehee . okeyh tak, sbb jiwa aku skang nie still melayang-ii . yer ! ak pon da melepaskan ap yg sepatutnye ak tak dapat . mmg ak da ikhlaskan hati aku . aku redha ap yg berlaku dan sepatut nye aku kene happy sbb Allah tolong aku lepaskan ap yg ak tak perlu dapat . aku yakin dan percaya sgt Allah itu ad hadiah yang terbaik untuk ak .. :) . tak semua apa yg kite nak akan dapat mcam ak post kat entry NIE .. sbb dulu ak da pernah rase bahagia . pernah rase happy .. sebab tu org cakap bile kite snang, jgn lupe mase kite susah dan mase kite susah jgn lupe kite pernah senang dlu . ak dah pernah rase bahgia apa salah nye sekali sekala Allah uji aku untuk rase susah pulak .. rase mcam org laen pernah rase susah .. aku suke ayat member ak nie "hidup nie singkat bila-ii mase boleh mati" yer btol hidup nie singkat rugi nak nanges msalah-ii mcam tu .. boleh nak nanges untuk melepaskan rase kekcewaan .. *cehh ayat aku* . ahahah . tapi kene ingat jugak kite hidup nie bukan untuk nanges jer .. dan bukan untuk happy jer .. orang cakap tu bia lar sedang-ii .. okay ? kite orang perempuan kalau ad masalah jgn tunjuk sgt tau nnt lagi nmpak kite lemah . kite kene kuat .. yeahh ! ahaha .. *konon kuat ker camne nie*

okayh, aku nak cakap terima kaseh bebanyak yg bagi komen positif untuk entry-ii ak sebelom nie .. korang bnyak bgi ak sokongan sebenar nye . terima kasih sgt-ii .. iloveyou larh .. :) . nak join GA pon takde mood nie .. nnt larh ad mase, ad mood aku join eh .. nak menyinggah blog org pon rase malas-ii jer nieh .. *patut blog aku takde followers* . okeyh smpai sini saje celoteh aku hari nie .. 

assalamualaikum, 

14 November 2014

sekali lagi

assalamualaikum, 
dalam hidup nie kalau takde ujian dan dugaan mmg bukan kehidupan kan ? Aku taktau apa yg aku lalui sebenar nye . terkadang aku keliru dengan kehidupan aku sendiri . kalau korang ad bace entry ak yg NIE time tu ak rase bahagia sgt sebab Allah pinjamkan dy untuk ak wlaupun sementra, wlaupun terpakse sembunyikan hubunga nie dengan femly aku .. ak dah bnyak berkorban untuk dy . da bnyak aku nanges untuk dy .. sampai satu saat aku tnye diri ak knape perlu nanges untuk org yg aku belom tentu mane penghujung nye . dan hari tu,2 hari lpas dy tinggalkan aku utk kali kedua . saket nye rase . saket sgt .. smpai aku maki-ii dy ckap yg tak elok .. sungguh ! takde niat nak maki . bile tgh mara, mmg akan syaiton akan hasut aku untuk buad jahat ..ya Allah ! jahat nye ak . kalau dy boleh terima takdir knape tidak ak ? rase mcam nak putar balek dunia nie nak ckap kat dy elok-ii .. takpe larh bende pon da lepas, yg jadi biarkan berlalu . nak menyesal pon tak guna, anggap lar ini satu pengajaran hidup . kalau lar dy tau, sebenar nye ak sgt rindukan dy .. aku syg sgt kat dy .. tapi aku tau syg tak bermaksud boleh memiliki . kadang-ii sbb syg lar kite terpakse berkorban untuk org yg kite syg demi kebahagiaan dy . ini semua takdir .. kite sape nak tolak takdir kan ? Allah itu sgt adil, Dia ad dgn kite .. ya Allah, boleh tak Engkau sampaikan salam rindu ak pada norazmil talib sehingga aku menjadi kerinduan nye .. wlaupun aku tau tak boleh mencintai dy tapi ak yakin ad org lebih berhak mencintai dy dari ak .. ya Allah, Engkau beri lar mereka kebahagiaan, kebahgiaan mereka kbgahagiaan aku . beri aku kekuatan untuk ak teros hidup tanpe dy .. aamiin .

kalau larh dy tau entry nie sebenar nye utk dy, mesti dy tanak bace, dy maki aku .. itu hak dy .. Aku syg kau, Aku rindu kau tapi Allah tak izin sbb Allah tau ad lagi yer tebaik utk kite . terima kasih sbb kau pernah hadir dalam hidup ak, pernah buat aku bahagia . ak hargai semua tu . ak hargai sgt . dengan kau ak ad kenangan yg sgt terindah, ad kenangan yg sgt manis .. aku tak mampu nak luah kat kau semua nie sbb hari tu ak tgh mara, ak mohon supaye Allah gerakkan hati kau untuk maafkan ak . biarlah Allah jadi perantaraan antara kite . ak rase berdosa sbb maki kau, patut nye ak doakan yg baik-ii .. tapi takpe Allah ad .. Allah tolong kite . kite mmg takdirkan takde jodoh . Allah temukan kau utk aku sbb nak bgi ujian dan dugaan sebelom aku jumpe yg betol-ii .. ak pasrah .. ak redha sekrang . semoge kau bahagia bersama insan yg kau pilih . aamiin .

ya Allah, aku tau aku tak sempurna, setidak-ii nye ak nak jadi yang terbaik . Engkau ampunilah semua salah silap ak .. Engkau gerakkan hatinye untuk maafkan ak . ak redha ya Allah, ak pasrah ap yg jadi .. semoge ap yg jadi nie lepas nie akan aku jadikan iktibar dan pengajaran ..  

05 November 2014

haii . aku kembali

assalamualaikum dan salam maghrib .. berbulan aku menyepikan diri .. berbulan aku mendiamkan diri tanpa berita .. rindu, rinduu sgt nak update blog, rindu nak join GA, rindu jugak nak menyinggah blog orang . wlaupun blog nie tak berapa nak ad followers . Ahaks ! T_T . Ad jugak ak join GA sebelom ak menyepikan diri, ntah ap cerita lar .. maaf! Diri ak masih serabut time tu tak dpat nak follow blog korang dri semase ker semase. 

okeyh, hari nie ak nak b'terima kasih sgt pada kamu-ii semua sbb beri semangat utk ak entry yg INI . Serious, aku down ! smpai tak b'cakap dengan family ak *dulu jer skang da okeyh*, rase diri nie mcam tak gune, rase bodoh sgt sbb buad keputusan nak tunang dlu, ak tunang umo ak 21 tahun, dan skang 23tahun uolls bayangkan 2tahun ak ikat tali pertunangan, macam-ii aku tempuh dan pertahankan akhirnya ........... ohh tak, aku tak salahkan takdir . Sebab aku tau ini semua Allah dah aturkan, dan aku ini yg terbaik untuk ak .. Ada sinar kebahgiaan untuk ak nnt . In shaa Allah .

Sekelip mate, aku hilang semuanye,*takde lar semua* lepas sehari ak putus tunang, ak dpat panggilan dari HQ yg aku kene transfer keje kat sg.buloh .. Nak luruh jantung rasenye, hari nie bagitau kene transfer lusa da kene pegi.. uolls rase ?Tuhan jer tau bertapa perit aku rase time tu.. Allahukhbar! aku amek keputusan resign keje .. 31.08.2014 ak last keje kat klinik tu .. Alhamdulillah rezeki, kawan ak tolong dapatkan keje kat perabot sebgai salesgirl .. 01.10.14 aku start keje kat sini tmpat aku keje skang .. alhamdulillah da masok 2bulan .. tapi satu apa blom tau pasal sales .. haha *aku tak minat sales T_T*

Semiggu rase macam orang gila, mcam da kurus sikit .. ahahah .. kenape seminggu jer ? haa ini yg aku rase nak cerita pnjang lebar .. kenape SEMINGGU jer ? sebab.... sebab ex tunang aku contact balek . okeyh tipu ak ckap, aku tak syg dy.. lagi-ii bru semnggu .. lagipon ktorg putus tunang sbb keadaan .. keadaan yg membuatkan ktorg putus .. DIA tau kenapa dan mengapa aku ktorg putus tunang .. tak boleh lar nak cite kat semua org kan ?  hehee .. so ktorg contact balek mcam bajet-ii tunang dulu .. sbb masing-ii syg lagi TANPA pengetahuan family ak .. Sebab femly aku tak suke dy da .. ini lagi sedeh T_T .. *pause jap*

Actually, aku taktau nak sampaikan cerite aku kat korang mcam mne, boleh tak aku bagi point-ii jer ?


  • Pertama, aku contact dy mcam tunang dulu sebab hati aku kuat lagi dgn dy buad mase nie
  • kedua nie sedeh, mak ayah aku tak bagi aku kawan dgn dy lagi, tapi ktorg still contact senyap-ii
  • ketiga, aku da cuba msg dgn lelaki lain tapi tak semudah itu ak boleh lupakan dy, dan terima org laen dlam hidup aku !
  • keempat, ktorg redha ap yg jadi lepas nie, In shaa Allah kalau ad jodoh, pisahkan kami mcam mane pon tetap kami bersama dan andainye tiada jodoh pertahankan n setia lama mane pon tetap tiada jodoh . betol ? 
  • kelima, aku takod family aku tak restu hubungan kteorg kali nie T_T

**sampai ker tidak entry aku nie ? maaf kalau tak paham** hukhuk .