05 November 2014

haii . aku kembali

assalamualaikum dan salam maghrib .. berbulan aku menyepikan diri .. berbulan aku mendiamkan diri tanpa berita .. rindu, rinduu sgt nak update blog, rindu nak join GA, rindu jugak nak menyinggah blog orang . wlaupun blog nie tak berapa nak ad followers . Ahaks ! T_T . Ad jugak ak join GA sebelom ak menyepikan diri, ntah ap cerita lar .. maaf! Diri ak masih serabut time tu tak dpat nak follow blog korang dri semase ker semase. 

okeyh, hari nie ak nak b'terima kasih sgt pada kamu-ii semua sbb beri semangat utk ak entry yg INI . Serious, aku down ! smpai tak b'cakap dengan family ak *dulu jer skang da okeyh*, rase diri nie mcam tak gune, rase bodoh sgt sbb buad keputusan nak tunang dlu, ak tunang umo ak 21 tahun, dan skang 23tahun uolls bayangkan 2tahun ak ikat tali pertunangan, macam-ii aku tempuh dan pertahankan akhirnya ........... ohh tak, aku tak salahkan takdir . Sebab aku tau ini semua Allah dah aturkan, dan aku ini yg terbaik untuk ak .. Ada sinar kebahgiaan untuk ak nnt . In shaa Allah .

Sekelip mate, aku hilang semuanye,*takde lar semua* lepas sehari ak putus tunang, ak dpat panggilan dari HQ yg aku kene transfer keje kat sg.buloh .. Nak luruh jantung rasenye, hari nie bagitau kene transfer lusa da kene pegi.. uolls rase ?Tuhan jer tau bertapa perit aku rase time tu.. Allahukhbar! aku amek keputusan resign keje .. 31.08.2014 ak last keje kat klinik tu .. Alhamdulillah rezeki, kawan ak tolong dapatkan keje kat perabot sebgai salesgirl .. 01.10.14 aku start keje kat sini tmpat aku keje skang .. alhamdulillah da masok 2bulan .. tapi satu apa blom tau pasal sales .. haha *aku tak minat sales T_T*

Semiggu rase macam orang gila, mcam da kurus sikit .. ahahah .. kenape seminggu jer ? haa ini yg aku rase nak cerita pnjang lebar .. kenape SEMINGGU jer ? sebab.... sebab ex tunang aku contact balek . okeyh tipu ak ckap, aku tak syg dy.. lagi-ii bru semnggu .. lagipon ktorg putus tunang sbb keadaan .. keadaan yg membuatkan ktorg putus .. DIA tau kenapa dan mengapa aku ktorg putus tunang .. tak boleh lar nak cite kat semua org kan ?  hehee .. so ktorg contact balek mcam bajet-ii tunang dulu .. sbb masing-ii syg lagi TANPA pengetahuan family ak .. Sebab femly aku tak suke dy da .. ini lagi sedeh T_T .. *pause jap*

Actually, aku taktau nak sampaikan cerite aku kat korang mcam mne, boleh tak aku bagi point-ii jer ?


  • Pertama, aku contact dy mcam tunang dulu sebab hati aku kuat lagi dgn dy buad mase nie
  • kedua nie sedeh, mak ayah aku tak bagi aku kawan dgn dy lagi, tapi ktorg still contact senyap-ii
  • ketiga, aku da cuba msg dgn lelaki lain tapi tak semudah itu ak boleh lupakan dy, dan terima org laen dlam hidup aku !
  • keempat, ktorg redha ap yg jadi lepas nie, In shaa Allah kalau ad jodoh, pisahkan kami mcam mane pon tetap kami bersama dan andainye tiada jodoh pertahankan n setia lama mane pon tetap tiada jodoh . betol ? 
  • kelima, aku takod family aku tak restu hubungan kteorg kali nie T_T

**sampai ker tidak entry aku nie ? maaf kalau tak paham** hukhuk .

3 comments:

  1. FOLLOW BLOG BIHAH BALIK http://inibelognabihah.blogspot.com dan like fanpage facebook Bihah terima kasih

    ReplyDelete
  2. hai... saya yang awak baca entri pasal tunang tu. huhu. nak share cerita. 3 minggu lepas saya ada naik gunung, mmg guna bekas tunang sbg pemandu pelancong. cuba teka berapa lama saya hadap dia? 7 hari. dia bawa awek baru dia. selepas 5 bulan tak jumpa, jumpa semula. awkward gila. hari pertama saya boleh cakap, senyum depan dia. hari kedua pun borak-borak lagi. tapi malam hari kedua saya dengar dari kawan saya , awek dia tak suka saya bercakap dgn bekas tunang tu. so, saya cuba jauhkan diri. 5 hari lagi nak hadap. dalam hutan, nak jauh macam mana kan? sebab mmg akan jumpa dia. khemah pun sebelah je.. abang dia ada sekali. abang dia la yg selalu kacau saya dan cakap ' alia ok x?' saya jwb sambil gelak2 'ok je' haha. ade kwn2 yg tahu pasal ni pun bg moral support. hati sedih Allah je yang tahu. kalau jalan depan bekas tunang pun saya buat2 x nmpk. mmg buat x nmpk.

    nak dipendekkan citer, hati saya dah lepaskan dia. memang kita akan sedih tapi sedih sebab kenangan. perasaan saya dekat dia dah xde. saya dah redha lepaskan dia..

    harap awak juga. terus kuat. Allah takkan uji kita melebihi kemampuan kita dan Allah bagi kita yang salah dulu untuk kita menilai ada yang lebih baik. life goes on. cheeers~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi boleh lagi lar kire nye nak b'cakap dgn dy kan .. sye ase kalau sye jumpe dy balek mau buad-ii tak kenal . ahaha . terkilan gile sbb cara dy lepaskan sye salah .. tapi nak buad camne kan da takdir sye begitu .. :)

      Delete