21 December 2014

"Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan"


haii . dah lame tak join GA . jom ramai-ii memeriahkan GA nie . syarat gile simple yg pernah ak tengok . nak aku join GA korang bagi syarat mudah macam nie . comfirm ak join . hekhek . menang ker kalah itu cerita last . jom tingkatkan followers . 


Syarat penyertaan:
1. Buat satu entry khas bertajuk "Segmen GA Jalan-Jalan Tambah Kenalan by Ema Hasan"
2. Tampal banner dibawah beserta backlink ke segmen ini.
3. Then just follow blog aku ni Ema Hasan (ni wajib ye).
4. Dah setel semua, sila tinggalkan link dan email kau orang dekat ruangan komen.

Disebabkan ini adalah first segmen anjuran aku, so hadiah mini-mini dulu ye nak tengok samada ada sambutan atau tak. Kalau ada sambutan, InshaaAllah next time nak buat segmen GA lain pulak dengan hadiah yang lebih menarik. 

Bagi segmen ini 5 orang pemenang akan dipilih secara random dan mestilah menepati syarat-syarat penyertaan yang telah ditetapkan. Hadiah merupakan topup prepaid tak kesahlah maxis/digi/celcom atau apa-apa yang dijual dikedai topup. 

Hadiah penyertaan:
1) RM30 x seorang
2) RM20 x seorang
3) RM10 x 3 orang

Keep in mind! >_<
Tempoh segmen berlangsung: 19 Dec 2014 - 19 Jan 2015
Tarikh pengumuman pemenang : 22 Jan 2015
Tarikh pembayaran hadiah : Selewat-lewatnya 3 hari selepas tarikh pengumuman.





*** GOOD LUCK! ***










20 December 2014

dah december ?

assalamualaikum semua . Allah ! lame nye tak jenguk-ii blog nie .. ap cerita ntah . maaf yer kesemua blogger ak jarang singgah blog korang semua .. bukan takde mase . ad je mase nie haa . cume yer lar kadang-ii kite nie takde mood nak menaip .. nak menaip, nak muntahkan segala idea yg ad nie bukan senang .. nak-ii plak nak bagi orang yg bace kan ? mesti lar nak yg murni-ii jer .. kene ad mood yg baik .. kene ad mood yang rajin .. kene ad sifat penyabar .. yer nak menaip pon kene ad sifat penyabar .. mane tau tiba-ii line internet terputus ker tak hilang sume mood kan ? so, kite kene rilek-ii jer .. amek mood .. bajet-ii dok tepi pantai kan ? hehe . dah mcam jauh sgt jer mukadimah aku nie .. 

okay ! kenape ak rajin sgt hari nie ? aku tersgt lar boring kat kedai nie .. rase mcam aku ad ker tak ker kat kedai nie same jer rase .. da 4bulan jugak ak keje sini tapi mcam satu keje ap pon ak tak boleh buad .. salesgirl wehh .. jual brang-ii mhal .. kejap customer ad . kejap takde .. pengalaman jadi salesgirl pon takde .. rase serba salah pon ad yer lar keje bukan ak yg buat .. kawan n merangkap bos ak yg jual .. ak mcam dduk saje jer .. cukup bulan dpat gaji .. tpi ap ak boleh buad ? rase nak benti keje jugak nie .. cume rezki ak masih kat sini lagi kot .. hm keje pon 10am - 10pm .. balek keje da mlam lpas tu tido .. takde mase ak nak kua .. cuti pon hari isnin .. aku mmg jenis tak pndai bercakap . ak mmg tak suke gile keje jual-ii brang nie sbb ak pendiam . bukan pendiam ap pon sebenarnye cume yer lar nak menjual nie mulut kene manis .. kene pndai ayat . mulut aku nie da mcam ad emas tauu .. berat sungguh nak bercakap .. kalau keje-ii kerani ker, keje depan pc mmg ak suke .. bagi lar keje bnyak mane pon mmg ak kan buad .. mulut bising tu biase lar kadang-ii kan ? korang mcam tak pernah jer mulut bising smbil buad keje kann ? silap-ii tngkap gmba meja yg tgh berselerak tu post kat fesbuk, moments,insta nak bgitau korang bz .. yer dokk ? hehe . sbb aku pon mcam tu mase keje klinik . kihkih .. :) .. sebenar nye hidup nie mudah jer .. kite jer yg susah-ii kan hidup nie .. pasal keje cukup untuk hari nie kot . 

hm, kadang tu rase sunyi bile takde org care pasal kite kan .. yer aku tau kite masih ad Allah untuk kite , family dan kawan-ii .. tapi tak same dgn org yg spesial .. yer maksud ak boyfrenz/tunang . dah 4bulan jugak ak single mingle nie .. seronok ! rase bebas .. suke hati nak msg dgn sape, berkawan dgn sape .but at the same time aku rase sunyi .. mungkin sbb ak da biase msg, call sebelom tido dgn org yg ak syg kan ? skang bile da takde jadi lain sikit lah . tipu aku ckap tak rindu .. tpi ap ak boleh buad ? Allah tak izin .. :) .. Allah maha adil . Allah nak bagi ak yg lebeh baik mungkin . ad org cakap bukak lar hati ak nie untuk terima org lain . try bagi org laen pluang .tapi hati tak boleh pakse kan .. walaupun sebenar nye boleh jer nak terima dulu . cinta tu akan dtg kemudian .. cinta itu akan lahir sendri tanpa kite sedar .. ntah, mungkin ak belom sedia nak trime org laen dlam hidup ak . mungkin terlalu awal ..dan bnyak lagi mungkin . mungkin ak terlalu sgt pk positif . "nak ker org kat aku ?  nak ker org terima aku seadnye , nak ker blaa ... blaa ... blaa .. bile da bnyak sgt pk negetif, so aku rase mcam takde keyakinan diri . sebab aku gemok, tak berapa nak gemok lar kan .. 52 ker 53 dgn tinggi 151 ker 152 gitu lah . ehh promot diri ker ap nie ? haha . sbb ex tunang ak dulu tak hensem . serious dy tak hensem ! ak jer yg suke dy sgt .. takod nak yg hensem-ii nie susa jage .. sbb lagipon aku sedar diri ak .. okay case closed ! untuk diri ak cukup untuk hari nie .


Okay last, december dah ? macam tak percaya, tapi kene percaya .. tahun 2015 umur ak dah 24tahun . alhamdulillah Allah masih pinjamkan nyawa utk ak, rezeki yg tak pernah putus . ad jugak putus sikit-ii tapi kite sbgai hamba kene selalu bersyukur baru hidup berkat . okay ?dan aku doa sebelum november2015 ak da tunang ! haha . doakan yer kawan-ii sekalian . hm, macam da pnjang jer entry ak hari nie .. kalau pnjang-ii ad org nak bace takpe .. yer dokk ? ini entry pon asal boleh jer .. hm okay lar untuk hari nie cukup cerite ak kat atas nie .. yg baik dtg nye dari Allah, yg buruk dtg nye dari ak sendri .. maaf atas penggunaan aku . assalamualaikum ,