31 March 2015

hai April , bye March

hai Assalamualaikum . selamat datang bulan April . selamat tinggal bulan march . semoga jumpa lagi ditahun yang akan datang . Esok 1 April 2015 kat mana-mana media sosial pun aku akan jumpa pasal GST . "GST nie menyusahkan rakyat lah ............... bla bla bla ............... pung pang pung pang " . hikss . okay lah , aku pilih berdiam diri dari berkata-kata .. bukan sokong . siapa yang suka kan ? tapi berdiam dri lebih baik . nak luahkan apa yang tak puas hati pon siapa nak dengar . PM ? kau nak dengar ? eh okay , sebenar nye bukan nak cakap pasal GST lah . 

Sebenar nye nak cakap mulai esok aku dapat kerja baru . Alhamdulillah . memang nak sangat berhenti kerja sini .yer lah , waktu kerja 12jam 10am 10pm . tak larat lah nak hadap siang malam kerja sini . takde life pulak rase . wedding kawan pun banyak tinggal . cuti pon hari isnin . nak cuti pon susah . so , berhenti . alhamdulillah dapat kerja baru .. aku harap kerja baru nie aku happy lah . takpe lah kerja banyak pon asalkan happy . bos pon okay .  kat sini bukan tak okay . banyak jer rilek dari buat kerja . customer pon tak banyak tapi tu lah waktu kerja teruk. nak dating pon tak sempat .ahaks ! 

okay , tu je nak bagitau . HAHA . 
#kerjabaru
#azambaru
#betulkanniat
#Alhamdulillah
#nakkawenoii 

25 March 2015

lelaki lebih muda dari perempuan ?

hai . Assalamualaikum . selamat petang . selamat hari rabu . semoga selamat semua nye .. aamiin . okay ! hari nie aku ada bende nak kongsikan .. pasal lelaki dan perempuan . perempuan dan lelaki . okay mula-ii aku nak tanye sape setuju lelaki lebih muda dari perempuan bile menjalinkan hubungan ? Aku ? bukan tak setuju . cuma macam pelik lah dulu , dulu mase belum kene batang hidung sendiri . HAHAHAH . LOL . ak bagi contoh kat izzue islam lah . sbb aku minat gile kat izzue islam tu , bila aku dapat tau dia kawin dgn perempuan lebih berumur dari dia aku rase sambil berkata dalam hati " alaa kenapa dia kawen dgn nurin , tapi takpe lah dah jodoh dia . " siapa aku nak halang kan . aku takde lah kutuk gile-ii . cume macam ak cakap tadi ak pelik sambil buad muke (pelik) . tu je lah yang aku tau dapat perempuan tu dari lelaki sbb aku  minat kat izzue islam . Oh ha ada lagi zain saidin dengan rozita che wan . tapi aku takde lah peduli sangat cume muke pelik je lah paling teruk . yer lah sebab dah jodoh kan . 

Okay , sekarang aku nak cerita kene pulak kat batang hidung aku .. LOL . So, apa pendapat korang bila perempuan lagi tua dari lelaki ? aku taktau nak cakap apa sebab dah kena batang hidung sendiri padan lah muka . tapi aku takde lah kutuk sampai cakap "elehhh apehal lelaki nie takde perempuan muda ke dalam dunia nie" serious takk ! pelik jer lah . sekarang pon aku pelik dengan diri aku sendri mcam mane aku boleh suke plak kat budak lelaki sebaya adik aku . oh tak ! adek aku pon tua dari dia setahun .. banyak kali dah aku tahan perasaan aku nie . jangan ! jangan ! tapi tak boleh sbb budak tu bersungguh cara dia . apa lagi aku boleh cakap ? tengah gelakkan diri sendiri nie . HAHAHA . aku tak kesah kalau beza setahun dua apa lah sgt setakat setahun dua tu kan . sebab kawan aku ada jer boyfie dia bwah setahun dari dia .  

Dua tiga hari nie , mmg aku research pasal lelaki lebih muda dari perempuan je . HAHA ,, tak cukup research aku buad entry sendiri . hambekk kauu ! banyak jugak lah comment positif mase aku research sebab umur bukan lah penghalang . kalau dah suke , dah sayang dan yang paling penting mmg dah jodoh . apa lagi nak dikata ? contoh ayat yang aku jumpe "dari rampas suami orang baik kawin dengan bujang . dah sah-ii dia tu bujang" . "sedangkan nabi pon kawen dengan isteriNya masa umur Dia 40tahun" dan banyak lagi lahh comment positif . okay lah , bole terima sikit-ii . hukhukhuk

Dulu aku pernah berangan tau , aku kalau boleh nak lelaki atas aku setahun dua . kalau boleh sebaya pon tanak . tapi nah ! hambekk kau . sebaya tak dapat . setahun dua pon tak dapat .nak bagitau nie . aku beza dengan "orang tu" tiga tahun .. huaa muda nye dia . rase diri nie tu gila .. HAHA . okay bai . 

20 March 2015

Aku SiJongang

Hai Assalamualaikum ! salam jumaat . Semoga bertemu lagi jumaat yang akan datang . dua tige hari nie mood memang rajin agaknye nak update entry . mungkin sebab bosan . mungkin lagi sebab lame tak usik blog nie . sekali aku tak usik nanti memang berhabuk lah blog nie .. Ap entry aku kali nie yer ? Hm , macam teringin nak share gambar sendri . hehe . 


Okay , ini adalah saya . saya adalah saya dan bukan orang lain . ini mase tak senyum . saje bagi gambar tak senyum.  Okay ! next gambar ,


okayyy , ini gamba tengah senyum nampak gigi . nampak tak gigi saye ? siapa perasan gigi saye jongang ? mihmihmih . okay ini sebenar nye nak share . Dulu kan , dulu lah aku cerita nie aku susah sgt nak senyum nampak gigi . senyum tak nmpak gigi pon kene cover-ii dlu .. HAHA . tapi tu dulu lah . sekarang pikir balek kenape nak malu . kalau orang tu boleh terima kite seadenye pasti dy tak pertikai . "ehh kenape gigi jongang"  "ehh kenape tanak pakai braces" ehh buruk lah gigi kau" dan macam ehh lagi lah .. sampai sekarang ak terfikir , adakah ex tunang aku tinggalkan aku sebab aku bergigi jongang ? ohh sadis nye ! okay , untuk soalan kenapa gigi jongang ? adakah aku minta gigi aku jongang ? adakah aku minta aku dikahirkan kedunia dengan bergigi jongang ? tidak sama sekali atau salahkan ibu mengandung ? pun tidak sama sekali . kalau diberi pilihan , sebelum aku kat perut mak ak lagi ak nak cakap "mak cakap jangan bagi adik hisap puting , nanti besar adik jongang , adik tanak jongang , nanti semua tanak kawan adek" .. haa gituuu ... untuk soalan kenape aku tak pakai braces ? kewangan tak mencukupi nak tanggung kos braces . kau ingat braces tu lima enam puluh ringgit ?dengan nak menanggung kesakitan . memang lah cantik , tapi cantik bukan boleh kekal  selame nye. selagi ak still selesa dengan dri aku sekarang okay lah tu . bila tutup mulut pon still tak nmpak gigi tu terkeluar kire okay what ? manusia tak sempurna dek oii ... tgk gamba atas tutup mulut tak bersenyum tu . nmpak tak gigi ak terkeluar ? 

manusia tak sempurna , Allah itu kan adil .. yang aku tak cantik nie pon boleh riak kadang-ii .. lupe Allah . padahal sedar diri tu tak sempurna inikan lagi kalau Allah bagi aku pinjam kesempurnaan . mau aku lupe asal usul aku dari mane , So , chill jer . Allah bagi pinjam semua nie so kite patut bersyukur . yang mampu nak betulkan gigi tu takpe lah .. yg tak mampu macam aku  nie bersyukur lah dari takde gigi .. gigi palsu pon ingat murah ker ? hehe .. okay lah cukup setakat ini . maafkan diri ini sekiranya ad yg menyinggung perasaan . salam jummat . sye belanje lagi 1 gamba . 


senyum tak nmpak gigi . kehkehkeh . 







18 March 2015

simple

hai . Aku cuma nak cakap yang aku suke dengan wajah baru blog aku sekarang .. sebab is simple . macam aku single is simple . Double is trouble . ehh ! larikkkkk . 

17 March 2015

''NAK LINK BLOG BOLEH ?? #1''


nak join ? klik SINI .

15 March 2015

Twitter .

Hai . assalamualaikum . selamat hari ahad . selamat berhujung minggu untuk semua yg bercuti . selamat pengantin baru untuk pengantin yg berkahwin hari nie . barakallahu laka wa baraka a'laika wa jama'bainakum fi khair . semoga Allah memberkahimu dan memberkahi atasmu serta mengumpulkan kamu berdua dalam kebaikan .. Aamiin . Aku ? doakan yg terbaik untuk aku okay . moga-ii jodoh sampai cepat .. in shaa allah .  :) bagi yg tak cuti macam aku nie selamat bekerja .. macam pelik jer sekarang pon ad lagi keje ahad . stress tauu . tapi nak buad cam mane . 

Okay , berbalik pade tajuk aku hari nie . twitter ! yee twitter . dah lame buad . tahun 2011 lagi da buad cume tak aktif sbb mcam ntah . biase gune fesbuk jer . tapi dua tiga hari nie aku macam terdetik nak log in . kebetulan mmg ingat password . kalau tak , mmg tak bukak jugak aku rase . okay , cume nak cakap followers aku sikit . wakakaka . sadis sgt kau ! okay bai . bolehh gitu ? HAHA . 

**Sebenarnye bosan + boring kerja ahad .

NAH ! tweet-tweet aku . aku tak promot tau . jangan kondem aku ! ekekeke . mne tau sudi follow . kehkeh