20 March 2015

Aku SiJongang

Hai Assalamualaikum ! salam jumaat . Semoga bertemu lagi jumaat yang akan datang . dua tige hari nie mood memang rajin agaknye nak update entry . mungkin sebab bosan . mungkin lagi sebab lame tak usik blog nie . sekali aku tak usik nanti memang berhabuk lah blog nie .. Ap entry aku kali nie yer ? Hm , macam teringin nak share gambar sendri . hehe . 


Okay , ini adalah saya . saya adalah saya dan bukan orang lain . ini mase tak senyum . saje bagi gambar tak senyum.  Okay ! next gambar ,


okayyy , ini gamba tengah senyum nampak gigi . nampak tak gigi saye ? siapa perasan gigi saye jongang ? mihmihmih . okay ini sebenar nye nak share . Dulu kan , dulu lah aku cerita nie aku susah sgt nak senyum nampak gigi . senyum tak nmpak gigi pon kene cover-ii dlu .. HAHA . tapi tu dulu lah . sekarang pikir balek kenape nak malu . kalau orang tu boleh terima kite seadenye pasti dy tak pertikai . "ehh kenape gigi jongang"  "ehh kenape tanak pakai braces" ehh buruk lah gigi kau" dan macam ehh lagi lah .. sampai sekarang ak terfikir , adakah ex tunang aku tinggalkan aku sebab aku bergigi jongang ? ohh sadis nye ! okay , untuk soalan kenapa gigi jongang ? adakah aku minta gigi aku jongang ? adakah aku minta aku dikahirkan kedunia dengan bergigi jongang ? tidak sama sekali atau salahkan ibu mengandung ? pun tidak sama sekali . kalau diberi pilihan , sebelum aku kat perut mak ak lagi ak nak cakap "mak cakap jangan bagi adik hisap puting , nanti besar adik jongang , adik tanak jongang , nanti semua tanak kawan adek" .. haa gituuu ... untuk soalan kenape aku tak pakai braces ? kewangan tak mencukupi nak tanggung kos braces . kau ingat braces tu lima enam puluh ringgit ?dengan nak menanggung kesakitan . memang lah cantik , tapi cantik bukan boleh kekal  selame nye. selagi ak still selesa dengan dri aku sekarang okay lah tu . bila tutup mulut pon still tak nmpak gigi tu terkeluar kire okay what ? manusia tak sempurna dek oii ... tgk gamba atas tutup mulut tak bersenyum tu . nmpak tak gigi ak terkeluar ? 

manusia tak sempurna , Allah itu kan adil .. yang aku tak cantik nie pon boleh riak kadang-ii .. lupe Allah . padahal sedar diri tu tak sempurna inikan lagi kalau Allah bagi aku pinjam kesempurnaan . mau aku lupe asal usul aku dari mane , So , chill jer . Allah bagi pinjam semua nie so kite patut bersyukur . yang mampu nak betulkan gigi tu takpe lah .. yg tak mampu macam aku  nie bersyukur lah dari takde gigi .. gigi palsu pon ingat murah ker ? hehe .. okay lah cukup setakat ini . maafkan diri ini sekiranya ad yg menyinggung perasaan . salam jummat . sye belanje lagi 1 gamba . 


senyum tak nmpak gigi . kehkehkeh . 







9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. xnmpk jongang pon...mn de dik...kalo sbb isap puting tu bukan panggil jongang hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dalam gmba kot kak . hehe .. oh bukan sbb isap puting eh ? sebab akk saye tak bagi pon anak dy isap puting sbb takod jadi mcam gigi sye . hehe . tapi tak jugak kot rase nye .. sbb kak ipar sye rilek jer bagi anak dy isap puting . sye pon taktau sgt . tapi yg bnyak dgr sbb hisap puting lah .. hehehe .. sbb tu sye ckap pasal hisap puting .. ekekekek ..

      Delete
  3. berdebar-debarlah rasa jantungku tengok senyuman leyzza nii..

    ReplyDelete