25 March 2015

lelaki lebih muda dari perempuan ?

hai . Assalamualaikum . selamat petang . selamat hari rabu . semoga selamat semua nye .. aamiin . okay ! hari nie aku ada bende nak kongsikan .. pasal lelaki dan perempuan . perempuan dan lelaki . okay mula-ii aku nak tanye sape setuju lelaki lebih muda dari perempuan bile menjalinkan hubungan ? Aku ? bukan tak setuju . cuma macam pelik lah dulu , dulu mase belum kene batang hidung sendiri . HAHAHAH . LOL . ak bagi contoh kat izzue islam lah . sbb aku minat gile kat izzue islam tu , bila aku dapat tau dia kawin dgn perempuan lebih berumur dari dia aku rase sambil berkata dalam hati " alaa kenapa dia kawen dgn nurin , tapi takpe lah dah jodoh dia . " siapa aku nak halang kan . aku takde lah kutuk gile-ii . cume macam ak cakap tadi ak pelik sambil buad muke (pelik) . tu je lah yang aku tau dapat perempuan tu dari lelaki sbb aku  minat kat izzue islam . Oh ha ada lagi zain saidin dengan rozita che wan . tapi aku takde lah peduli sangat cume muke pelik je lah paling teruk . yer lah sebab dah jodoh kan . 

Okay , sekarang aku nak cerita kene pulak kat batang hidung aku .. LOL . So, apa pendapat korang bila perempuan lagi tua dari lelaki ? aku taktau nak cakap apa sebab dah kena batang hidung sendiri padan lah muka . tapi aku takde lah kutuk sampai cakap "elehhh apehal lelaki nie takde perempuan muda ke dalam dunia nie" serious takk ! pelik jer lah . sekarang pon aku pelik dengan diri aku sendri mcam mane aku boleh suke plak kat budak lelaki sebaya adik aku . oh tak ! adek aku pon tua dari dia setahun .. banyak kali dah aku tahan perasaan aku nie . jangan ! jangan ! tapi tak boleh sbb budak tu bersungguh cara dia . apa lagi aku boleh cakap ? tengah gelakkan diri sendiri nie . HAHAHA . aku tak kesah kalau beza setahun dua apa lah sgt setakat setahun dua tu kan . sebab kawan aku ada jer boyfie dia bwah setahun dari dia .  

Dua tiga hari nie , mmg aku research pasal lelaki lebih muda dari perempuan je . HAHA ,, tak cukup research aku buad entry sendiri . hambekk kauu ! banyak jugak lah comment positif mase aku research sebab umur bukan lah penghalang . kalau dah suke , dah sayang dan yang paling penting mmg dah jodoh . apa lagi nak dikata ? contoh ayat yang aku jumpe "dari rampas suami orang baik kawin dengan bujang . dah sah-ii dia tu bujang" . "sedangkan nabi pon kawen dengan isteriNya masa umur Dia 40tahun" dan banyak lagi lahh comment positif . okay lah , bole terima sikit-ii . hukhukhuk

Dulu aku pernah berangan tau , aku kalau boleh nak lelaki atas aku setahun dua . kalau boleh sebaya pon tanak . tapi nah ! hambekk kau . sebaya tak dapat . setahun dua pon tak dapat .nak bagitau nie . aku beza dengan "orang tu" tiga tahun .. huaa muda nye dia . rase diri nie tu gila .. HAHA . okay bai . 

3 comments: